Brunskogs kyrka

Man tror det har funnits en kyrka på platsen sedan 1300-talet men den omnämns första gången 1540. Brunskog blir ett eget pastorat 1621.
Kyrkan som står på platsen idag byggdes 1876-1878. Till byggnadsmaterial användes stora stenblock och för att få upp de övre raderna av block fick man hjälp av Spelmans-Ola som med sin fiol fick arbetarna att ta i det lilla extra för att få upp stenblocken. Gustaf Fröding har beskrivit kyrkan skönhet i dikten Vackert väder. År 1972 eldhärjades kyrkan efter ett åsknedslag. Det enda som stod kvar var stenväggarna och den kyrkan som finns idag är uppbyggd på de väggar som restes på 1870-talet. Kyrkan återinvigdes 1975.

Musikstund i kyrkan

Tid varje kväll: kl 18.00
Söndag 24 juli: Brunskogs spelmanslag med vänner 
Måndag 25 juli: Ungdomens viskväll, Moa Eriksson dragspel, Malin Eriksson fiol, Rebecka Brunsell sång, Anders Edman dragspel, Bettans stråkkvartett från Edane, Alice Philipsson Gävert, Dedwig Wessling och Albin Sjöqvist saxofon.
Tisdag 26 juli: Jazzkväll med Carita Höök sång och piano, Ulf Adolfsson basfiol och dragspel.
Onsdag 27 juli: "Together with Elvis"  Kent Lundberg sång och Lasse Magnell piano. Ballader, lovesongs, country, blues och gospel - en musikalisk resa genom Elvis låtskatt tolkad med sång och piano

Drop-in dop och Drop-in vigsel

Lördagen den 23 juli och onsdag 27 juli kl 13-16 båda dagarna. Den 27 juli finns även möjlighet att gifta sig nere på området vid Frödingstenen.
Förrättningarna sker enligt Svenska kyrkans ordning i en förenklad inramning utan musik.
Kontakt: Ann-Sofie Hylander, ann-sofie.hylander@svenskakyrkan.se eller 070-984 32 98

Utställning

Årets utställning handlar om Frödings resa till, och tid, i Brunskog och Mangskog. Utställningen baseras på boken "Över bygden låg tindrande stjärnfager natten" som är skriven av Johan Andersson